WeGo elektrische deelauto

Een maatschappelijk verantwoorde aanpak staat hoog op de kaart bij Qwintess. Dit werd mij al snel duidelijk toen ik hier ging werken en het wordt waargemaakt. Een goed voorbeeld hiervan is de elektrische deelauto die ik mag gebruiken wanneer ik bij een klant langs ga. Niet meer ouderwets iedereen een leaseauto die het grootste deel van de dag ergens voor de deur stilstaat, maar een flexibel te gebruiken deelauto. Als je hem nodig hebt kan je hem reserveren in een app en rij je er zo mee weg.

18 JULI 2019   //   RENS

Dit vind ik zelf ook echt een groot pluspunt. Persoonlijk probeer ik bewuste keuzes te maken en nu zie ik dat ook terug in mijn werkomgeving wat erg fijn is. Daarnaast is een van de dingen die ik echt waardeer het feit dat ik op de fiets naar mijn werk kan. Even wat frisse lucht ’s ochtends voor de dag begint en aan het eind van de dag een moment van ontspanning met wat frisse lucht op weg naar huis.

Daarnaast is het ook gewoon echt leuk om een elektrische auto te rijden. Voordat ik bij Qwintess kwam werken had ik nog nooit elektrisch of met een automaat gereden en de eerste keer was best wel even spannend. Het gaspedaal is heel gevoelig, de auto remt zodra je het gas loslaat en in plaats van een ronkende motor hoor je alleen een zacht zoemend geluid. Maar na een paar ritjes ben ik helemaal om. Het rijdt heel ontspannen en rustig. Hij trekt snel op en in plaats van een ouderwetse sleutel heb je alleen je mobiele telefoon nodig om de auto te kunnen gebruiken. Alles wat je nodig hebt voor de auto is in de app van WeGo te vinden. Ik heb ook nog geen een keer problemen gehad met het bereik waar vaak commentaar op is bij elektrische auto’s. Vol opgeladen kan je ongeveer 300 kilometer rijden dus dat is ruim voldoende om klanten in de regio te bezoeken.

Voor mij is het echt de ideale oplossing. Ik heb niet iedere dag een auto nodig dus ik kan nog lekker op de fiets naar het werk en wanneer ik er wel een nodig heb rij ik milieubewust en met een goed gevoel rond. Met deze flexibele deelauto heb ik een auto ter beschikking wanneer ik deze nodig heb terwijl er daarvoor niet een auto hele dagen ongebruikt voor de deur staat. Alle kleine beetjes maken samen een groot verschil dus ik ben blij op deze manier een beetje bij te dragen aan een beter milieu.