Hoe de reis begon

Qwintess is de droom van Theo van Duijn en Ton Koelewijn die 1 januari 2019 realiteit is geworden. Daar is veel aan vooraf gegaan.

Het is eind 2017. Tel alles bij elkaar op en Theo en Ton hebben samen meer dan 60 jaar ervaring. Hoewel ze zich in een omgeving bevinden die gepokt en gemazeld is, zien zij gebrek aan verjonging als een rem op de ontwikkeling van een moderne organisatie. In toenemende mate worden ze geconfronteerd met vraagstukken rondom digitalisering – buiten, maar ook binnen hun domein. Ze zien een wereld die vasthoudt aan conventies en als een konijn in de koplampen blijft kijken.

Breken met conventies

Voor Ton en Theo is het helder: onder invloed van digitalisering zal het landschap voor financieel advies en accountancy drastisch veranderen. Om die verandering te herkennen en bij te blijven zijn in hun ogen vooral jonge mensen nodig, born digitals die zich comfortabel voelen op de golven van vernieuwing. Als ze de handen daarvoor niet op elkaar krijgen binnen hun eigen organisatie besluiten ze hun hart te volgen en nog één keer hun droom na te jagen. Dat tot een ieders verrassing. Theo’s naam hangt nota bene nog aan de gevel van zijn oude kantoor.

De droom

Theo en Ton zijn vastberaden en willen van Qwintess de kweekvijver voor jong financieel en fiscaal talent maken. Voor een toekomstbestendige organisatie is het in hun ogen niet voldoende om zo nu en dan een paar jonge mensen aan te nemen, maar moet een toekomstbestendige organisatie continu jong blijven.

Vanaf de start spelen ze een dienende rol op de achtergrond in een uitgebalanceerde organisatie waar iedereen elkaar inspireert en helpt om verder te komen, op weg naar doelen die altijd in beweging zijn.

"Qwintess wordt van ons allemaal"

Ik ben als eerste in de Qweekvijver van Qwintess gesprongen. En niet zonder reden; ik wil groeien door mee te bouwen aan een bijzondere organisatie. Ik wil aan iets groters bijdragen dan een klantportfolio.

— Lynn Pennings

What’s in a name?

Qwintess staat voor ‘het vijfde element’, het niet tastbare. De focus van Theo en Ton ligt op het creëren en onderhouden van een immateriële cultuur. Ze werken aan een financiële organisatie die alles behalve financieel gedreven is. Van leuk werk, komt goed werk. Intrinsiek gemotiveerde mensen werken met hart, ziel én plezier. Zo ben je in staat om telkens weer het beste uit jezelf te halen. Vandaag en morgen.

Neem contact opBekijk het team