Hoe de reis begon

Theo van Duijn en Ton Koelewijn waren collega’s bij een vermaard kantoor dat Theo’s naam droeg. Met opgeteld meer dan 60 jaar ervaring zijn ze ieder gepokt en gemazeld. Met kennis van het verleden zagen ze hoe de wereld om hen heen steevast verandert. Op een bepaalde manier begonnen Ton en Theo zichzelf steeds meer als de rem op de ontwikkeling van een moderne organisatie te zien.

Breken met conventies

In toenemende mate werden ze geconfronteerd met vraagstukken rondom digitalisering – buiten, maar ook binnen hun domein. Het was kristalhelder: onder invloed van de digitalisering zou het landschap voor financieel advies en accountancy drastisch veranderen. Ze wisten dat hun organisatie sneller moest veranderen om relevant te blijven. Om die vooruitgang te stuwen, stelden ze een drastische verjonging voor in de managementstructuur. Ze vonden echter geen gehoor.

"Qwintess is van ons allemaal"

Ik ben als eerste in de Qweekvijver van Qwintess gesprongen. En niet zonder reden, ik wil niet alleen hard werken; ik wil ook iets creëren; aan iets groters bijdragen dan het klantportfolio.

— Lynn van Duijn-Pennings

Start van Qwintess

In de nadagen van hun carrière besloten ze begin 2019 hun hart en verstand te volgen en – tot ieders verrassing – een nieuw kantoor te starten. Dat werd Qwintess. Ze gingen op zoek naar ondernemende born digitals met roots in de streek – die zich comfortabel voelen op de golven van vernieuwing. Het idee was om dit jonge team – vanuit hun ervaring – up to speed te brengen en zichzelf zo snel mogelijk overbodig te maken.

Hun droom is uitgekomen, hun belofte is waargemaakt. Nauwelijks twee jaar verder zijn ze omringd door een sterk groeiend team van hoog opgeleide young professionals. Allemaal hebben ze gekozen voor de visie van Qwintess en samen bouwen ze continu aan de organisatie van morgen.

Lynn en Julian aan het roer

Waar veel accountancy kantoren in het nauw kwamen, had Qwintess de wind in de zeilen. Veel eerder dan verwacht hebben Ton en Theo de geambieerde stap naar achter kunnen zetten, en zijn Lynn van Duijn-Pennings en Julian Jonker naar voren getreden als nieuw bestuur. Samen geven ze vandaag leiding aan het snelstgroeiende en jongste kantoor van de regio.

"Ik hoefde niet lang na te denken"

Vanaf de start sprong Qwintess mij in het oog. Dat was nog eens een ander verhaal. Toen ze me vroegen om aan boord te komen, hoefde ik niet lang na te denken. Ik ben zonder enige reserves op de rijdende trein gesprongen. En sta ik trots achter het stuur.

— Julian Jonker

What’s in a name?

De naam Qwintess verraadt de cultuur die er achter schuil gaat. Het staat voor ‘het vijfde element’, het niet tastbare. Qwintess koestert een immateriële cultuur. Het wil een financiële organisatie zijn die alles behalve financieel gedreven is. Waar intrinsiek gemotiveerde mensen met hart, ziel én plezier werken. Zo ben je in staat om telkens weer het beste uit jezelf te halen. Vandaag en morgen.

Neem contact opBekijk het team