Qwintess, trotse koploper!

06 DECEMBER 2021   //   JULIAN

In dit blog sta ik met gepaste trots stil bij drie actualiteiten die tekenend zijn voor de ambities van Qwintess. En dan heb ik het over de betiteling als koploper op gebied van digitalisering in de accountancy branche, de deelname aan het Koplopertraject Duurzaamheid van het SRA en de geslaagde kwaliteitsreview, eveneens door het SRA.

Koploper digitalisering

Onlangs werden wij door onze IT dienstverlener genoemd als één van de drie accountantskantoren die zij bedienen die met recht kunnen zeggen dat zij volledig cloud based werken. Voor ons geen verrassing omdat wij direct vanaf de start gekozen hebben om volledig online te gaan werken en geen eigen serverpark meer neer te zetten. Toch vervulde het ons met trots omdat het blijkbaar geen “abc-tje” is in de accountancy. Als criticaster zou je hierbij natuurlijk terecht de vraag kunnen stellen in hoeverre de IT dienstverlener representatief is voor de branche. Bedienen zij slechts 5 of 10 accountantskantoren? Dat was ook mijn eerste vraag. Het antwoord? Ruim 100 accountantskantoren. Dat is dan toch wel een aardige score. Vandaar met recht deze subtitel: Koploper digitalisering!

Koplopertraject Duurzaamheid

Je kunt niet overal de beste in zijn. Je kunt wel overal je uiterste best doen. En dan kan het zomaar zijn dat je overal in de kopgroep meedoet. Dat is wat Qwintess doet op het gebied van duurzaamheid. Toen wij door onze brancheorganisatie SRA getipt werden over het Koplopertraject Duurzaamheid, hebben wij ons direct aangemeld. Begin oktober vond de eerste sessie plaats waar ik als afgevaardigde aan deelnam. Daarin werden wij meegenomen in de situatie waarin ‘planet earth’ zich bevindt. Door toedoen van de mens leven we nu in een bedreigend klimaat. Zoveel is wel duidelijk. Natuurlijk gaan we niet bij de pakken neerzitten maar dragen ook wij ons steentje bij aan ‘climate change’. Dit doen wij binnen onze eigen cirkel van invloed. In de eerste plaats bij onze eigen organisatie maar zeker ook in de keten om ons heen. Denk aan onze cliënten, leveranciers en overige partners. Het Koplopertraject Duurzaamheid ondersteunt ons daarbij door, onder begeleiding van een professioneel adviesbureau, onze organisatie door te lichten en tegelijkertijd handvatten mee te geven om de impact op duurzaamheid zo hoog mogelijk te maken. De eerste indrukken zijn positief en de verwachtingen hooggespannen.

Bron: SRA. De deelnemende accountantskantoren met in het midden Julian Jonker als afgevaardigde namens Qwintess.

Geslaagde kwaliteitsreview SRA

In oktober is de brancheorganisatie waar wij bij zijn aangesloten, het SRA, langs geweest voor een kwaliteitsreview. Dat is toch altijd weer een spannend moment, hoe je het ook wendt of keert. Hoewel we nog in afwachting zijn van de officiële rapportage, kan ik toch al melden dat de kwaliteitsreview tot een positief oordeel heeft geleid. Kwaliteit houden we graag hoog in het vaandel bij Qwintess. Het vervult ons dan ook met gepaste trots dat het kwaliteitskeurmerk van het SRA verbonden blijft aan ons kantoor.

In dit blog nam ik jullie mee in een korte flashback met betrekking tot drie ambities van Qwintess. Niet alleen woorden maar ook daden. Daar houd ik van en daar zet ik me elke dag met veel plezier & passie voor in. Met de blik fier vooruit sluit ik mijn blog dan ook af waar ik hem mee begon : “Qwintess, trotse koploper!”!