Nieuwe start op twee fronten

20 FEBRUARI 2024   //   MARCO

Afgelopen zomer stond ik op een keerpunt. Ik werkte inmiddels 10 jaar bij een grote accountantsorganisatie en merkte dat ik op een dood spoor zat. Mijn vrouw was in verwachting van ons eerste kind en ook dat was aanleiding om mijn leven anders te willen inrichten.

Ik kende Julian vanuit de kerk en ook mijn neef, Joeri, was enthousiast over Qwintess: zo is het balletje gaan rollen. Julian en ik zijn in gesprek gegaan en de bevlogenheid, ambities en korte lijnen: ik werd er enthousiast van. Het gaf me energie om mijn carrière in de accountancy nieuw leven in te blazen.

Radartje
Na mijn opleiding Business Administration aan de Erasmus Universiteit Rotterdam ben ik bij één van de grote accountantskantoren (Big 4) begonnen als uitvoerend assistent. In de afgelopen 10 jaar heb ik er veel geleerd, ruime ervaring opgedaan in de accountancypraktijk en ben doorgegroeid naar een managerpositie. Ook heb ik mijn postmasterdiploma tot registeraccountant aan de Vrije Universiteit Amsterdam behaald. Onze klanten kwamen met name uit de publieke sector, zoals onderwijs- en zorginstellingen. Hoewel ik prima collega’s had, begon ik me uiteindelijk toch een nietig radartje in het grote geheel te voelen. De lijnen zijn soms lang en ik miste relevantie. Ik was toe aan verandering.

Nora
Op 8 november 2023 ben ik vader geworden van dochter Nora. Het is een makkelijke baby, onze nachtrust is behoorlijk op peil gebleven. Vroeger beperkte het vaderschapsverlof zich tot slechts 2 dagen. Daarom voel ik me bevoorrecht, want ik heb maar liefst 1,5 maand kunnen ‘vaderen’. Hoe fijn dat ook is geweest, ik merkte na verloop van tijd dat ik eraan toe was om weer aan de slag te gaan.

Nieuwe normaal
De komst van Nora was één van de redenen om in de regio te willen werken. Ik werkte bij mijn vorige werkgever in de regio Den Haag/Rotterdam en ook regelmatig bij klanten in het hele land. Nu ik in de regio werk, merk ik dat daardoor de balans werk/privé ook makkelijker in evenwicht te houden is.

Vroeger was minimaal 40 uur werken normaal. En de focus lag tijdens mijn vorige dienstverband ook vaak op het werk. Ook daarin vond ik het belangrijk om een nieuwe balans te vinden. Bij Qwintess werk ik parttime en maak ik het eerste jaar nog gebruik van 4 uur ouderschapsverlof per week, dat is heel prettig. En hoewel er natuurlijk ook gewoon hard gewerkt wordt bij Qwintess is er veel aandacht voor de balans werk/privé.

Er is persoonlijke aandacht en het gaat er een stuk informeler aan toe dan ik gewend was. Ook wordt er tijd gemaakt voor sociale aspecten. Zo gaan we dit jaar met het bedrijf een lang weekend weg en gaan we met een select groepje op pad om te werken aan onze leiderschap skills. Bij mijn vorige werkgever was tijd nemen voor wat speelt naast je werk in de praktijk nauwelijks aan de orde. Daar is men toch meer van de oude stempel.

Anders
Ik ben relatiebeheerder en eindverantwoordelijk voor mijn klantenpakket. Dat zijn mkb-bedrijven, dus een andere sector dan ik gewend was en er spelen dus heel andere vraagstukken. Voor adviesvragen en voor het proces van het samenstellen van de jaarrekening ben ik de contactpersoon.

Al is de sector verschillend, het werk blijft in de basis hetzelfde. Daarbij gaat het om het juist presenteren van de cijfers en om het opbouwen van een klantrelatie. Natuurlijk was ik gewend aan de manier van werken bij mijn vorige werkgever. Hier gaat het soms anders; niet persé rustiger, wel dynamischer. Ik merk nog wel dat ik er mijn draai in moet vinden, het richting kunnen geven moet nog groeien. Ambitie voor de toekomst heb ik al: dan hoop ik ook meer advieswerk te gaan oppakken en echt van toegevoegde waarde voor een relatie te kunnen zijn

Ik vond en vind het best spannend, mijn ontdekkingstocht naar een nieuwe balans. Om die te kunnen bereiken, heb ik bewuste keuzes gemaakt. Het feit dat dit mogelijk is bij Qwintess, is voor mij heel waardevol.