Leon wordt master in inkomstenbelasting

14 AUGUSTUS 2023   //   LEON

Na het behalen van mijn bachelor Fiscaal recht aan de Leidse Universiteit ben ik in februari meteen gestart met mijn master en op zoek gegaan naar een deeltijdbaan in de regio. Ik stuitte via de website van Qwintess op de functie werkstudent Fiscaal. De functie sprak me aan, ik heb gesolliciteerd en in maart was ik al in dienst. Zo snel kan het gaan!

Flexibel
Als werkstudent Fiscaal recht heb ik een contract voor 20 uur per week. Meestal werk ik maandag, dinsdag en woensdag. Maar als ik het te druk heb met mijn studie of als er tentamens zijn, dan is het ook goed dat ik bijvoorbeeld op donderdag en vrijdag werk. Die flexibiliteit is heel prettig en ook wel nodig, want het is best veel allemaal: werken in combinatie met je studie.

Motiverend
Doordat ik halverwege het studiejaar ben begonnen met de master, zijn de vakken die ik nu heb afgerond meer op het gebied van Europees belastingrecht. Het sluit matigjes aan op de praktijk, dat vinden meer studenten. Hoewel de praktijk toch heel anders is, merk ik dat sinds ik werk, ik ook meer gemotiveerd ben om te studeren. Ik ben de afgelopen maanden dan ook goed doorgekomen met de combinatie werken en studeren. Dat is mooi meegenomen.

Aangifte
Ik ben in een drukke tijd begonnen. De aangiftes inkomstenbelasting moesten voor klanten worden ingediend bij de Belastingdienst. Daar ben ik toen meteen op ingezet. Op de universiteit leer ik niet hoe je een belastingaangifte moet invullen. Als je dit voor het eerst ziet, komt er ineens zo veel op je af. Hier ben ik in het begin door mijn collega’s Eline Berg en Lynn van Duijn-Pennings stapsgewijs in begeleid. Ik merkte dat er écht de tijd voor mij werd genomen. Bij Qwintess hanteren we het vierogenprincipe: alles wordt met vier ogen bekeken. Dat is prettig.

Werk zat!
Op dit moment ben ik nog veel met aangiftes inkomstenbelasting bezig. Ook nu ik zo’n drie maanden werk, kom ik nog regelmatig nieuwe dingen tegen. Als ik vragen heb, kan ik altijd bij mijn collega’s terecht. Naast de aangiftes inkomstenbelasting pak ik ook andere werkzaamheden op, zoals het opstellen van overeenkomsten tussen personen en bedrijven. Ik word erg bij het team betrokken en ben blij met mijn leer- en groeiproces. En ook Qwintess groeit nog steeds: het is zo druk dat we weer vacatures voor extra collega’s hebben openstaan. We hebben plek voor nóg een junior fiscalist en ook een senior kunnen we bij Qwintess goed gebruiken.