Groei in alle opzichten!

Qwintess startte in 2018, als langgekoesterde wens van Theo van Duijn en Ton Koelewijn. Hun doel: een vernieuwend accountantskantoor met een jong en energiek team. Een kantoor, dat digitalisering en verduurzaming inzet om klanten te adviseren over financiën én ondernemen.

18 MEI 2022   //   JULIAN

Op naar nummer 20

Ons bedrijf is dus ontstaan vanuit een duidelijke filosofie: Building better business. Dat die filosofie vertaald naar onze dagelijkse aanpak aansloeg, laat onze onstuimige groei goed zien. Ikzelf was al snel overtuigd en stapte in op deze hogesnelheidstrein. Ruim anderhalf jaar later is de aanjagersrol van Theo en Ton overgenomen door Lynn van Duijn – Pennings en mijzelf. Nu, pakweg anderhalf jaar verder, hopen we de 20e collega te verwelkomen. Natuurlijk is die groei heel erg welkom, Qwintess moest eerst ‘body’ krijgen om het toenemende aantal klanten goed te kunnen bedienen. Toch is onze groei geen doel op zich, we willen ook niet te groot worden. Veel belangrijker is dat we trouw blijven aan onze filosofie.

Onderweg naar morgen

Het is de kunst om de kernfilosofie die vanaf de start zo krachtig is neergezet, levend te houden. Om wars van conventies een leidende rol te hebben in de digitale transformatie en klanten duurzaam, financieel en bedrijfseconomisch te adviseren. Ofwel: ondernemers helpen zo goed mogelijk te ondernemen. Altijd op zoek naar het betere. Afgelopen halfjaar hebben we een extern traject (via LeefJeMerk) ingezet om die filosofie opnieuw te omarmen, in alle vezels van ons bedrijf. Want al groeiend willen we de filosofie niet uit het oog verliezen. Hoe gaan we om met onze klanten? Al zijn we gegroeid, we blijven kleinschalig werken, met korte lijnen en hoog opgeleid personeel. Dat zijn born digitals die jong van lijf en leden en anders wel jong van geest zijn. En mensen willen ook graag bij ons werken, daarom kunnen we groeien. Lees in onze nieuwe vacature waarom wij ons de kweekvijver voor jong talent mogen noemen.

Groei in vierkante meters

Gelukkig bood het pand aan de Jonckerweg 10 in Noordwijk ons ook de mogelijkheid om in vierkante meters te groeien. Wij hebben er sinds kort een enorme spreekkamer bij, die eveneens als kantine gebruikt wordt. Het is eigenlijk een multifunctionele ruimte, die we flexibel in kunnen zetten. Daarnaast zijn er kantoorruimtes bijgekomen voor extra werkplekken. Wij zijn dus al helemaal voorgesorteerd op verdere groei.

Anders dan anders

Onze groei is niet onopgemerkt gebleven. De netwerkorganisatie van accountantskantoren SRA heeft ons spontaan benaderd: ‘Wij zien hoe Qwintess groeit, hoe doen jullie dat?’ SRA ziet dat we niet alleen groeien, maar ook anders zijn. Een jong kantoor met twee dertigers aan het roer, dat is uniek in de accountancywereld. En ook in onze externe uitingen treden we anders dan anderen naar buiten. Het was aanleiding voor een interview dat in het komende kwartaalblad van SRA wordt gepubliceerd. Daarin kijken we terug op de afgelopen jaren. Maar vooral kijken we vooruit, naar wat er anders en vooral beter kan. Altijd onderweg naar morgen, daar zijn we van!