Een nieuwe baan tijdens corona: Geen probleem bij Qwintess!

13 JANUARI 2021   //   MARK

Een baan zoeken is normaal gesproken al lastig genoeg. Zeker als je net van school komt en nog geen ervaring hebt. Maar waar moet je beginnen, als er door Corona veel mensen hun baan zijn kwijtgeraakt en ook op zoek gaan naar iets nieuws? En wat nu als daar bovenop ook nog eens veel vacatures zijn verdwenen, omdat bedrijven moeite hebben het hoofd boven water te houden?

Augustus 2020. Veel studenten hebben hun opleiding afgerond en gaan op zoek naar een baan. Daar was ik er één van. Maar waar te beginnen? Op een aantal bijbaantjes na, had ik geen enkele ervaring in het bedrijfsleven, en dat ten tijde van Corona. Na het nodige zoek- en speurwerk zag ik een vacature bij Qwintess. Mijn eerste reactie was: daar heb ik nog nooit van gehoord. Na een bezoekje aan de website was ik echter meteen overtuigd. Een jong team, een duidelijke visie: daar wilde ik wel deel van uit maken! Ik kon al snel op gesprek komen, waarna al gauw duidelijk werd dat dit een goede match was.

Nu, ruim acht weken na mijn eerste werkdag, blijkt hier geen woord aan gelogen. Bij Qwintess ben ik goed ontvangen, word ik gewaardeerd zoals ik ben en krijg ik de ruimte om mezelf te ontwikkelen. Met verantwoordelijkheid en gerichte tips van collega’s, ontdek ik de wereld van de Accountancy. En hoe fijn is het om dat in een omgeving te mogen doen, waar iedereen dezelfde visie heeft!

Bij Qwintess draagt iedereen zijn steentje bij, om er meer van te maken dan alleen “werk”. Ondanks dat iedereen zoveel mogelijk thuis werkt ten tijde van Corona, proberen we er alles aan te doen om contact te houden en belangrijke informatie met elkaar te delen. Zo hadden we een virtuele kerstborrel en hebben we tweewekelijks “keek op de week”. Een (online) meeting, waar iedereen zijn belevingen van de afgelopen tijd kan bespreken en waar ook veranderingen binnen het vakgebied aan bod komen. Ook hierin komt de mentaliteit van Qwintess weer terug; Weten wat er speelt (ook bij collega’s!), zodat er dienstverlening van hoge kwaliteit kan worden verleend, maar wel op een collegiale en laagdrempelige manier.

Al met al voelt Qwintess als thuiskomen. Er hangt een professionele sfeer, maar er is ook aandacht voor gezelligheid. Het bedrijf biedt aan zowel werknemers als cliënten een vertrouwde omgeving, waar met zorg en precisie gewerkt wordt aan een zo goed mogelijke dienstverlening. En voor mij is dit de perfecte manier om ervaring op te doen!