Duurzaamheid bij Qwintess

Duurzaamheid is een hot topic, een thema wat we veel met onze cliënten bespreken. Maar hoe duurzaam zijn we eigenlijk bij Qwintess bezig? Dat mag je zelf beoordelen. Ik neem je dan ook graag mee in onze duurzame reis tot zover en nodig je van harte uit om ons te voorzien van commentaar, tips en trucs. Samen onderweg naar een duurzame wereldreis. Reis je mee?

 

25 JANUARI 2022   //   LYNN

Als je ons kantoor van binnen hebt gezien, dan is “de bowlingtafel” vast al opgevallen. Dat is onze grote vergadertafel gemaakt van een oude bowlingbaan. Deze tafel hebben we gekocht bij Desko, een bedrijf onder andere gespecialiseerd in het maken van gerecycled en gerefurbished kantoormeubilair. Niet alleen duurzaam maar ook functioneel èn een eye catcher. Een tafel met een verhaal, daar wil iedereen wel zijn of haar eigen verhaal aan vertellen.

Nog zo’n mooie aanwinst is onze ronde “basketbaltafel” waarvan het blad gemaakt is van een stukje van de nostalgische houten vloer van de Apollohal en in het midden zie je een putje van de vloer ook nog terug. Echt een schitterend exemplaar.

Minder stylish maar wel functioneel zijn de tevens door Desko geleverde zit/sta bureaus, gemaakt van gerecycled materiaal en dubbel duurzaam want ook nog eens ergonomisch verantwoord. De bureaustoelen en stoelen aan de vergadertafel zijn ook bij Qwintess aan een tweede leven begonnen.

Erg leuk om op deze manier invulling te kunnen geven aan duurzaamheid. Ben je benieuwd naar deze meubels, kom dan vooral eens langs en dan drinken we meteen een kop koffie (of thee) aan zo’n mooie tafel!

Vervoer 

Bij Qwintess stimuleren we niet alleen elektrisch vervoer en het gebruik van poolauto’s (zie de eerdere blog van collega Rens) maar vooral ook het gebruik van de fiets! We wonen (bijna) allemaal dichtbij kantoor en hoe lekker is het dan om na een dag op kantoor even lekker uit te waaien op de fiets richting huis. In de zomer komt collega Maartje zelfs regelmatig met de racefiets vanuit Delft naar kantoor.

Notebooks en pennen

In de snelle digitale wereld is het ook fijn om af en toe old school aantekeningen op papier te kunnen maken. Hoewel we zoveel als mogelijk papierloos werken, hebben we hiervoor een duurzame oplossing gevonden. Echte Qwintess notebooks met papier gemaakt van steen, en daarbij ook nog een duurzame pen die er niet alleen gezellig uitziet maar ook nog schrijven ken. 😉

 

Eten en drinken

Onze koffiecups worden gerecycled. We lunchen gezamenlijk op kantoor. De lunch kan nog wel iets meer duurzaam en gezonder. Alhoewel vleeswaren iets minder worden ingekocht is er bijvoorbeeld nog geen vaste vegetarische dag. En een gezonde vervanging van een broodlunch is ook een idee wat nog niet tot uitvoering is gebracht. Mocht iemand hier tips/trucs of makkelijke recepten voor hebben, kom maar door!

Wat wel een toppertje tijdens onze lunch is (of in de thee), dat is de honing van Vlakbij, gemaakt door de bijen van onze eigen Eline Berg. Lokaal, duurzaam en lekker tegelijk!

Printer/scanner

Zoals eerder gezegd proberen we zo veel als mogelijk papierloos te werken. Maar af en toe is het nog wel nodig om te printen. Bijvoorbeeld als er een brief naar de belastingdienst moet worden verstuurd, daar gaat immers de meeste formele correspondentie (helaas) nog steeds op papier naartoe. En er wordt ook veel gescand. Hier hebben we een refurbished multifunctioneel kopieer/print/scan apparaat voor aangeschaft.

Kortom, er zijn al stapjes en stappen gemaakt voor een meer duurzame aanpak, maar het einde is nog niet in zicht. Daarom zijn we ook onlangs gestart als één van de twaalf kantoren die deelnemen aan het SRA koploperstraject wat gericht is op meer verduurzaming. Daarover horen jullie later vast meer, maar mocht je in de tussentijd al vragen, tips of trucs hebben dan horen we dat graag van jullie. De koffie staat klaar en er is genoeg plek aan onze bowlingtafel!  Neem gerust eens contact met ons op.