De reis van Rens

In de bijna vier jaar die ik nu bij Qwintess werk is er veel gebeurd. Ik ben driemaal verhuisd, heb mijn bachelor afgerond, daar een master aan toegevoegd én in mijn functie een groeispurt gemaakt. Kortom, het was nogal een rollercoaster. Graag neem ik jullie mee in de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt.

28 SEPTEMBER 2022   //   RENS

Ik ben Rens van den Burg en werk sinds januari 2019 als assistent accountant bij Qwintess. Daar gaat een heel verhaal aan vooraf. Vijf jaar geleden was ik bijna klaar met mijn opleiding Accountancy bij Nyenrode. Ik had mijn eerste baan, stond op het punt mijn bachelor te halen, maar had enorme twijfels. Ik voelde mij niet op mijn plek, wilde ik wel mijn opleiding afmaken en in de accountancy blijven? Ik nam een rigoureuze beslissing en ben een jaar in Denemarken gaan wonen en ben daar, zoals dat zo mooi heet, op zoek gegaan naar mijzelf: ‘Wie ben ik en wat wil ik?’

Terug in Nederland
Na een jaar zat de tijd in Denemarken erop en moest ik weer terug naar Nederland. Maar toen ik eenmaal terug was, had ik nog veel vragen. ‘Hoe ga ik in figuurlijke zin landen? Ga ik mijn studie weer oppakken? Waar kan ik werken? Hoe kan ik mijn leven zo inrichten dat ik gelukkig ben?’ Ik kon bij mijn ouders intrekken en had ook weer snel een baan. Bij Qwintess! De filosofie sprak me enorm aan, het was wat ik zocht in een werkomgeving: innoverend, ambitieus en met oprechte betrokkenheid bij de klanten en het eigen team. De eerste tijd bleef de invulling van de filosofie in de dagelijkse praktijk nog achter. Dat jaar was het nog wat rommelig, de structuur was er nog niet echt. Die is er in sneltreinvaart gekomen na de toetreding van Julian Jonker en Lynn van Duijn-Pennings als partners bij Qwintess. Dat heeft mij geholpen om de knop verder om te zetten. Ik heb het vak voor mijn bachelor afgerond en heb vol overtuiging gekozen voor de accountancy en Qwintess.

Mijn eigen plek
In april 2020 ben ik op mijzelf gaan wonen in Leiden, een enorme stap. Dat jaar besloot ik ook weer te gaan studeren, een master Accountancy & Control met specialisatie in Control. Midden in coronatijd, dat maakte het lastiger en ik had tegelijkertijd mijn volle focus op werk. Want bij Qwintess zat vanaf het begin af aan de groei er goed in. Maar na twee jaar had ik ook mijn master op zak. Met die extra bagage wil ik me verder gaan ontwikkelen in de advisering van klanten. Vanuit mijn expertise en betrokkenheid bij klanten analyses kunnen maken waarmee bedrijven verder kunnen komen, is mijn doel. Het betere voor de wereld én de ondernemer, dat is wat ik nastreef.

Helemaal op mijn plek
Ook privé waren er nieuwe ontwikkelingen, ik ben in mei 2021 naar Amsterdam verhuisd om te gaan samenwonen. En nu ruim een jaar later wonen we in onze eerste koopwoning in Nieuw-Vennep. We hadden drie weken om te verbouwen: veel sloopwerk, een nieuwe vloer, stuken, verven, overal nieuwe elektra, maar het is gelukt! Het huis is nu echt eigen, dat geeft ons veel rust, we zitten er goed. Ook bij Qwintess zit ik comfortabel in mijn rol van zelfstandig assistent accountant. Als sparring partner van ondernemers kan ik echt iets toevoegen. In de toekomst wil ik me de adviseursrol nog meer eigen maken. Overigens ben ik lang niet de enige collega die onlangs een huis heeft gekocht. We kunnen bij Qwintess zo langzamerhand ook hypotheekadvies verstrekken!

Waar ik ook heel blij mee ben, is dat ik weer dichter bij Noordwijk woon. Ik pak regelmatig de racefiets om naar kantoor te gaan. In zo’n veertig minuten kan ik dan én aan mijn conditie werken én mijn hoofd leegmaken. Ook deze reis geeft mij veel voldoening. Kortom, Qwintess en ik zijn een goede match!