Ambitie en gezelligheid gaan goed samen

Uit mijn eerste kennismaking met Qwintess bleek al dat er bij ons bedrijf verder wordt gekeken dan diploma’s en cijfers. Ze zagen het met me zitten en ik met hen. Nu werk ik hier al anderhalf jaar aan een mooie carrière als assistent-accountant. Bij Qwintess is er veel aandacht voor zowel de individuele werknemer als het gezamenlijke team en daar geef ik graag wat voorbeelden van.

28 FEBRUARI 2023   //   JOERI

Qwintess profileert zich als kweekvijver voor jong talent, maar zo jong was ik niet meer toen ik besloot om te reageren op een vacature. Ik was 28 jaar met nul ervaring in de accountancy. Ooit begonnen met de studie Bedrijfskunde, onderweg afgehaakt en heel andere richtingen ingeslagen. Na leuke jobs bij een beachclub en een witgoedbedrijf besloot ik weer de kant van bedrijfskunde op te gaan.

Leergierigheid
Ik pakte mijn studie bedrijfskunde weer op en was op zoek naar een bijpassende baan. Tijdens mijn sollicitatiegesprek bij Qwintess zagen ze mijn wil om verder te leren en was aan beide kanten het goede gevoel er. Het heeft ontzettend goed uitgepakt, bij Qwintess ben je geen nummer en dat is heel fijn. Ik heb de kans om mijzelf te ontwikkelen met beide handen aangegrepen en heb ook al promotie gemaakt. Kortgeleden heb ik de scriptie voor mijn studie ingeleverd.

Qwintess cup
Bij Qwintess doen ze er alles aan om een fijne werkomgeving te creëren. Zo hebben we sinds kort op de laatste donderdag van de maand een personeelsborrel. Maar bij Qwintess is dat natuurlijk geen gewone borrel. Vast onderdeel van de borrel is een spel waarin je strijdt voor de Qwintess cup.

Je speelt het spel samen met je kamergenoot of kamergenoten. We hebben een keer een moodboard voor de inrichting van je kantoorkamer gemaakt, waarna er werd gestemd op het mooiste moodboard. Een andere keer hadden we een Dragon’s Den competitie, waarbij we als team een product ontwikkelden en in een pitch de anderen gingen overhalen om te investeren.

Deze maand gaan we samen padellen. Omdat elke keer twee anderen de organisatie verzorgen is de invulling heel divers. De activiteiten geven energie, je praat veel met elkaar en hebt heel andere gesprekken dan in de werkomgeving. Kortom, het is echt goed voor het teamgevoel. Na de inspanningen kunnen we bijkomen onder het genot van een borrel en hapje. Tijdens de borrel wordt ook de nieuwe kamerindeling bekendgemaakt. Iedere maand wijzigen je kamergenoten dus, waardoor je iedereen beter leert kennen en je weer nieuwe kennis van elkaar opsteekt.

Talent-on
Binnen Qwintess volgen we het coachingprogramma ‘Leef Je Merk’. Elke werknemer heeft een Talent-On profiel ingevuld, waaruit de persoonlijke karaktereigenschappen, gedrevenheid, talenten en blinde vlekken naar voren komen. Binnen het team worden zo veel mogelijk mensen met verschillende karaktereigenschappen bij elkaar gebracht. De een is mensgericht ingesteld, de ander heel oplossingsgericht en zo dragen we allemaal met onze talenten bij en leren we van elkaar.

De coach komt eens in de zoveel tijd naar kantoor om ons weer op scherp te stellen met allerlei vragen. Vragen waar je zelf niet zomaar over nadenkt. Op basis van die input wordt er verder ingezet op zowel de team- als de persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het heel goed dat voor zo’n traject tijd wordt vrijgemaakt en ben ervan overtuigd dat het bijdraagt aan een fijne werkomgeving.

Een betere wereld
Qwintess wil zich ook inzetten voor de maatschappij. Onze eerste activiteit was pannenkoeken bakken in een zorginstelling, daarvoor ontbreekt het de zorgbegeleiders aan tijd. Ook hebben we voor deze bewoners een bingo gehouden. Los van het goede gevoel dat we konden helpen, was het heel leuk om iets totaal anders samen te doen. Binnenkort gaan we een nieuw goed doel bepalen om ons voor in te zetten.

Gezellig lunchen
Iedereen die op kantoor is, luncht tussen de middag samen. Ook directeuren Lynn en Julian eten mee als zij geen afspraken hebben. Daarna maken we altijd een gezamenlijke wandeling. Hoewel dit niet heel bijzondere activiteiten zijn, dragen ze zeker bij aan het groepsgevoel.

Keek op de Week
Eens in de twee weken komen we dinsdagmorgen bij elkaar en bespreken we waar iedereen mee bezig is. We informeren elkaar over nieuwe ontwikkelingen, er is ruimte om vragen te stellen en kennis te delen. Zo houden we feeling met elkaar.

Er is dus veel ruimte voor gezamenlijke activiteiten en dat houdt het harde werken goed in evenwicht. Best uniek in de accountancywereld, vind ik.