"Wees nooit bang om je hoofd boven het maaiveld uit te steken. Laat zien wat je kunt geven én wat je nog moet leren. In het tonen van kwetsbaarheid schuilt pure kracht."

Ton Koelewijn

Founding Partner/Fiscalist

De Ton van toen, is van nu

Miles Davis zei: ‘Knowledge is freedom and ignorance is slavery’. In die zin vecht Ton elke dag voor zijn vrijheid en die van de mensen met wie hij werkt. Dat hij dat áltijd heeft gedaan, bewijst een veelzeggende anekdote.

Ton begon zijn carrière als leraar economie op het HAVO-VWO-Gymnasium in Amsterdam-Noord. Toen hij voor de klas een ingewikkelde rekenmethode uitlegde, werd hij onderbroken door zijn leerling Kees Jansen*; Kees was zeer intelligent, werd door zijn medeleerlingen op handen gedragen, schreef nooit iets op, want dat had hij niet nodig. Kees suggereerde dat de uitkomst van de berekening ook langs andere weg kon worden bereikt. Ton stelde vast dat Kees volkomen gelijk had, zette hem voor de klas om het uit te werken en ging zelf op de plek van Kees zitten.

Met Qwintess bewijst Ton dat hij geen steek is veranderd. Nog steeds is hij tot op het bot gemotiveerd om jong talent verder te helpen. Dat doet hij slim. Want ondertussen leert hij zelf elke dag weer van een nieuwe generatie born digitals. Zo blijft Ton eeuwig jong.

* niet de echte naam

Ton weet alles van fiscale en bedrijfseconomische onderwerpen, zoals:

  • bedrijfsopvolging in familieverband
  • wijziging van juridische organisaties van ondernemingen
  • bescherming van vermogen tegen aantasting door belastingheffing en niet-familie
  • voorkomen van inzicht door derden in omvang vermogen
  • etc.